Hakkımda

Fotoğrafım
"when I was a young girl, I used to seek pleasure"

22 Nisan 2009 Çarşamba

mavi kuş ile küçük kız





Büyük bir heyecanla beklemiştim teomanın yeni albümünü özellikle içinde elif şafak yazması(el yazması gibi bir şey oldu ya bu:) uçurtmalar adlı şarkının da olacağını duyduğum andan beri. O nasıl güzel bir şiirdi de kim bili teomancığımın sesi ve müziğiyle birleşince ne tapılası olacaktı benim için... Hımm evet insan beklentilerini yüksek tutunca iyi bir yalan olur ya genelde, ben bunu yaşadım:) Bir heves edindim o albüm şarkılarını hemencecik açtım aylardır beklediğim kutlu şarkıyı.. Şimdi tamam olmuş biraz hiç olmamış değil lakin daha farklı şeyler beklemiştim sanki bu ninni havasında ağır ağır inişsiz çıkışsız bööle sütliman şarkıdan ziyade. Tamam o teomancığımın cızırtılı sesine yine diyeceğim yoktur ama olmadı işte benim hayallerime uymadı. bu durum beni şarkıyı yine yaklaşık 75 kez fln ardarda dinlemekten alıkoydu mu peki hayır ama o benim bir handikapım şarkıyla ilgilisi yok sanırım.
şu yazıyı yazmamın sebebi de aslında bir okadar farklıyken bu konu hakkında bukadar gevezelik yapabilmeme şaşırıyorum ben de... efendim bu teomancığımın bu şarkısını dinleye dinleye bir nevi eskitip ileriki günlere de dinlemek için az da olsa bi istek kalsın diyerekten albümün geri kalanını şöyle bir dinlemiştim.. ama nedense dayanılcak gibi gelmemişti aylardır beklenen albüm:) ay buarada aylardır yemedim içmedim bu albümü bekledim evet, tam bir müzik eleştirmeni edalarında kırıtmaya başladım zannımca biri beni durdursun:) işte ogün artık bende mi birşey vardı yoksa odaya fütursuzca girip aaa ilkokul şarkıları mı dinliyosun diye laf sokmaktam geri kalmayan bir arkadaşımın zavallıcık bilinç altımda yarattığı yansımalardan ötürü müdür bilinmez ben bu albümü sevmedim sevemedim.. taaa kii bu sabahın kör vakti ödev yetiştirmek için zorla kendimi yataktan kaldırıp bilgisayar başına atana kadar. yeni bir şarkı keşfettim günün şarkısı olmaya aday kiiii halen daha o ödev bitmemiş ve beni bitmeyişiyle iyi bir darlamış da olsaa, bunların hiçbiri insanlığı da bu şirin sözlü şarkıdan blogum aracılığı ile haberdar etme isteiğimi elimden alamamıştır. evet, ben bunu yaptım:)
şarkının girişi beni pek çekmese de, olmuş yahu dedirten bir şarkı bu sözleriyle.. hernekadar teomanın kendisi şarkı içerisinde "olmadı ya bu şarkı hadi madem ortaçgil dinleyelim" tadında şeyler söylese de benim içimi ısıttı.
ozaman bi iki kuble gelsin efendim.. şu blog bir nevi şiiir şarkı defteri moduna giriyor gibi gözükse de zaman zaman, hevesli bir gencim ben neyi sevsem etsem paylaşmadan duramıyorum diye bağlamak istiyorum:)

yalancıyımdır biraz ama bana inan
sarhoşken hep çok sahiciyimdir
yine fazla içmiştim bu akşam da
coşmuş kalbim,of nal gibiyim.
sağır, kör, dilsiz görünür kalbim
ama bil, ben aslında iyi biriyim

bilirim, çok kirlidir aşk sicilim
sadakat konusunda pek iddialı değilim
ama bu kez farklı olsun diye
sen denersen, ben de denerim

2 yorum:

Sinan Sinanoğulları dedi ki...

İki kere dinledim, ikincisinde ortaçgil kısmında kapattım, albümü dinlemeyi bıraktım. Kendini yadsıyordu herif, haklı diye de düşündüm.
Bo. atmak için yazmadım hakikaten, yazasım geldi de; böyle bir şarkıyı beğendiren cinsiyet gibi geliyor. Yani bir erkekten ziyade bir kadının bu esriklikten hoşlanma ihtimali kuvvetle muhtemel geliyor.

Neyse bir şarkı için fazla gereksiz bir tespit yaptım. Saygılar.

fıtfıt:) dedi ki...

sosyal tahlil yapmak istemem ama şimdi bi düşündüm evet yahu esrikliği de severim oyüzden mi çekti beni bu şarkı acep:)
ama bir yandan bööle samimi bi hava var şarkıda hani ne biliyim kasmadan öyle geldiği gibi yazılmış sanki, teomanın genelde de budur ya tarzı hep de severim ben:)